Mummon puoluk­ka­kuk­ko

Pohjoi­sel­la Saimaal­la luonto hyppää lauta­sel­le­kin. Metsä­sie­net levite­tään karja­lan­pii­ra­kan päälle, kuusen­kerk­kä ja mahla mausta­vat munkkeja. Vaikka perin­tei­set piirakat, tsupukat, vatrus­kat ja pyöröset kulkevat ruoka­pe­rin­teen pohjana, nekin voidaan päivit­tää tähän päivään. Kukko leivo­taan nyt vegaa­ni­se­na, sisään piilo­te­taan puolu­koi­ta.

(glutee­ni­ton ja vegaa­ni­nen)

200 g maido­ton­ta marga­rii­nia
1 dl sokeria
4 dl tatta­ri­jau­hoa
1 tl leivin­jau­het­ta
8 dl puoluk­kaa tai mustik­kaa
½ dl peruna­jau­hoa
¾ dl sokeria

Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva, lisää jauhot. Painele vähän yli puolet taiki­nas­ta voidel­tuun piiras­vuo­kaan Ø 22–24 CM. Sekoita marjat, peruna­jau­ho ja sokeri, kaada pohjalle. Kaulitse loppu taikina vuoan kokoi­sek­si kanneksi. Peitä marjat kannella. Paista 180 asteessa noin 25 min. Leikkaa jäähty­nee­nä paloiksi ja herkut­te­le kaura­jää­te­lön kera.

Resepti: Mirva Kervinen/Palvelu Väkkärä Ky