Hyvä ruoka, runsas kattaus ja lämmin vieraanvaraisuus ovat luonnollinen osa karjalaista kulttuuriperintöä. Mukana kulkee vastuullisuus. Ruoat on aina valmistettu paikallisista aineksista leivinuunissa samalla, kun on saatu lämpöä tupaan. Kirkkaista vesistä on pyydetty kalaa kesät, talvet.
Tänä päivänä nautit puhtaan luonnon antimista kahviloissa ja ravintoloissa. Järvikalaa löytyy purilaisten välistä, artesaanipizzoista ja lautaselta. Karjalanpiirakat ja ruisleivät tehdään perinteisillä resepteillä. Kesällä maistuu paikallinen limonadi ja illallisella Valamon viinit. Makumatka Pohjoiselle Saimaalle alkaa tästä.
Tarinat
Luostarista luostariin
Valamon munkkiluostarista Lintulan nunnaluostariin kulkeva vaellusreitti on ainutlaatuinen kokemus. Reitti vie luostarin rauhasta metsän hiljaisuuteen. Monitoimireitti sopii niin vaeltajille kuin pyöräilijöillekin.