Patikoin­ti

Hyvä ruoka, runsas kattaus ja lämmin vieraan­va­rai­suus ovat luonnol­li­nen osa karja­lais­ta kulttuu­ri­pe­rin­töä. Mukana kulkee vastuul­li­suus.  Ruoat on aina valmis­tet­tu paikal­li­sis­ta ainek­sis­ta leivi­nuu­nis­sa samalla, kun on saatu lämpöä tupaan.  Kirkkais­ta vesistä on pyydetty kalaa kesät, talvet.

Tänä päivänä nautit puhtaan luonnon antimis­ta kahvi­lois­sa ja ravin­to­lois­sa. Järvi­ka­laa löytyy purilais­ten välistä, artesaa­ni­pizzois­ta ja lauta­sel­ta. Karja­lan­pii­ra­kat ja ruislei­vät tehdään perin­tei­sil­lä resep­teil­lä. Kesällä maistuu paikal­li­nen limonadi ja illal­li­sel­la Valamon viinit. Makumat­ka Pohjoi­sel­le Saimaal­le alkaa tästä.

Valamon munkki­luos­ta­ris­ta Lintulan nunna­luos­ta­riin kulkeva vaellus­reit­ti on ainut­laa­tui­nen kokemus. Reitti vie luosta­rin rauhasta metsän hiljai­suu­teen. Monitoi­mi­reit­ti sopii niin vaelta­jil­le kuin pyöräi­li­jöil­le­kin.