Pitopal­ve­lut ja juhla­ti­lat

Hyvä ruoka, runsas kattaus ja lämmin vieraan­va­rai­suus ovat luonnol­li­nen osa karja­lais­ta kulttuu­ri­pe­rin­töä. Mukana kulkee vastuul­li­suus.  Ruoat on aina valmis­tet­tu paikal­li­sis­ta ainek­sis­ta leivi­nuu­nis­sa samalla, kun on saatu lämpöä tupaan.  Kirkkais­ta vesistä on pyydetty kalaa kesät, talvet.

Tänä päivänä nautit puhtaan luonnon antimis­ta kahvi­lois­sa ja ravin­to­lois­sa. Järvi­ka­laa löytyy purilais­ten välistä, artesaa­ni­pizzois­ta ja lauta­sel­ta. Karja­lan­pii­ra­kat ja ruislei­vät tehdään perin­tei­sil­lä resep­teil­lä. Kesällä maistuu paikal­li­nen limonadi ja illal­li­sel­la Valamon viinit. Makumat­ka Pohjoi­sel­le Saimaal­le alkaa tästä.

Kahvila Mocca on koko kylän kohtaa­mis­paik­ka Liperin kirkon­ky­läl­lä

Karvion leirin­tä­alue sijait­see Karvion­kos­ken kupeessa Heinä­ve­del­lä.

Kahvila Mocca on koko kylän kohtaa­mis­paik­ka Liperin kirkon­ky­läl­lä

Kahvila Mocca on koko kylän kohtaa­mis­paik­ka Liperin kirkon­ky­läl­lä

Karvion leirin­tä­alue sijait­see Karvion­kos­ken kupeessa Heinä­ve­del­lä.

Kahvila Mocca on koko kylän kohtaa­mis­paik­ka Liperin kirkon­ky­läl­lä

Kahvila Mocca on koko kylän kohtaa­mis­paik­ka Liperin kirkon­ky­läl­lä

Karvion leirin­tä­alue sijait­see Karvion­kos­ken kupeessa Heinä­ve­del­lä.

Kahvila Mocca on koko kylän kohtaa­mis­paik­ka Liperin kirkon­ky­läl­lä

Tarinat

Voilei­piä ja hyvää mieltä –
Kahvila sataman yrittä­jän tarina

Kahvila asia tarina tähän jotain kaksi tai kolme riviä pituu­del­taan voisi olla hyvä

Reseptit

Pohjoi­sel­la Saimaal­la luonto hyppää lauta­sel­le­kin. Metsä­sie­net levite­tään karja­lan­pii­ra­kan päälle, kuusen­kerk­kä ja mahla mausta­vat munkkeja. Vaikka perin­tei­set piirakat, tsupukat, vatrus­kat ja pyöröset kulkevat ruoka­pe­rin­teen pohjana, nekin voidaan päivit­tää tähän päivään. Kukko leivo­taan nyt vegaa­ni­se­na, sisään piilo­te­taan puolu­koi­ta.

(glutee­ni­ton ja vegaa­ni­nen)

200 g maido­ton­ta marga­rii­nia
1 dl sokeria
4 dl tatta­ri­jau­hoa
1 tl leivin­jau­het­ta
8 dl puoluk­kaa tai mustik­kaa
½ dl peruna­jau­hoa
¾ dl sokeria

Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva, lisää jauhot. Painele vähän yli puolet taiki­nas­ta voidel­tuun piiras­vuo­kaan Ø 22–24 CM. Sekoita marjat, peruna­jau­ho ja sokeri, kaada pohjalle. Kaulitse loppu taikina vuoan kokoi­sek­si kanneksi. Peitä marjat kannella. Paista 180 asteessa noin 25 min. Leikkaa jäähty­nee­nä paloiksi ja herkut­te­le kaura­jää­te­lön kera.

Resepti: Mirva Kervinen/Palvelu Väkkärä Ky