Pitopal­ve­lut ja juhla­ti­lat

Pohjoi­sel­la Saimaal­la luonto hyppää lauta­sel­le­kin. Metsä­sie­net levite­tään karja­lan­pii­ra­kan päälle, kuusen­kerk­kä ja mahla mausta­vat munkkeja. Vaikka perin­tei­set piirakat, tsupukat, vatrus­kat ja pyöröset kulkevat ruoka­pe­rin­teen pohjana, nekin voidaan päivit­tää tähän päivään. Meiltä löytyvät puitteet ja ainekset unohtu­mat­to­miin juhliin, kokouk­siin ja tapah­tu­miin.

LIPERI

Juhla­ti­lat ja tarjoi­lut retro­hen­ki­ses­ti sisus­te­tus­sa vanhassa koulusa­lis­sa.

HEINÄVESI

Juhlat omissa ravin­to­la­ti­lois­sa Heinä­ve­den keskus­tas­sa sekä pitopal­ve­lua asiak­kaan toivo­mus­ten mukaan.

HEINÄVESI

Kakut ja muut leivon­nai­set juhliin ympäri vuoden.

HEINÄVESI

Juhla­pal­ve­lua ja tilauk­sia omissa tiloissa kokemuk­sen tuomalla varmuu­del­la ja laadulla.

LIPERI

Kodik­kaat tilat juhliin ja tapah­tu­miin, myös omaan käyttöön. Tilauk­ses­ta tarjoi­lut ja ohjelma.

RÄÄKKYLÄ

Juhlat ja kokouk­set idylli­ses­sä vanhassa apteek­ka­rin talossa. Emäntä käyttää taita­vas­ti yrttejä ruoan valmis­tuk­ses­sa.

LIPERI

Kokous­ti­la ja kahvi­la­sa­li juhliin. Tilauk­ses­ta tarjot­ta­vat myös mukaan.

LIPERI

Ollilan tuvassa ja pihapii­ris­sa onnis­tu­vat juhlat, kokouk­set sekä tyky- ja tyhypäi­vät.

HEINAVESI

Viihtyi­sät kokous- ja juhla­ti­lat ja maistu­vat tarjoi­lut. Erikoi­suu­te­na eräkok­kai­lut.

HEINÄVESI

Uuteen kukois­tuk­seen herännyt vanha pappila tarjoaa upeat puitteet juhlille ja tapah­tu­mil­le. Tarjoi­lut ovat laaduk­kai­ta ja omape­räi­siä.

LIPERI

Pulla-Puljun kahvila muuntau­tuu myös juhla- ja kokous­ti­lak­si. Maistu­vat tarjoi­lut voit tilata myös omiin tiloi­hi­si.

LIPERI

Puodin pizza­mais­tiai­set ja italia­lai­sen keittiön antimet maistu­vat kokouk­sis­sa ja juhlissa puodin tiloissa tai ristei­ly­aluk­sel­la.

LIPERI

Monipuo­li­set kokous- ja juhla­ti­lat Kirkko­lah­den satamas­sa. Tarjoi­luis­sa inspi­raa­tio­ta karja­lai­ses­ta ja kansain­vä­li­ses­tä keittiös­tä.

RÄÄKKYLÄ

Juhlat, tilai­suu­det ja kurssit onnis­tu­vat viihtyi­sis­sä tiloissa. Käytössä on huvilan lisäksi iso “juhla­la­to” sekä sauna­ti­lat. Tarjoi­lut tilauk­ses­ta.

HEINÄVESI

Pitopal­ve­lua, erikoi­sa­la­na karja­lai­nen ruoka­kult­tuu­ri. Kesällä 2025 yrittäjä tekee s/s Heinä­ve­den keittiös­sä mm. läski­soo­sia.

Tarinat

Tuula Paul herätti Marja­mäen pappilan uuteen elämään

Marja­mäen pappila Heinä­ve­del­lä on ollut lämmin sydän yhtei­söl­le – avoin kulttuu­ril­le, kohtaa­mi­sil­le ja jaetulle ilolle. Näin on myös tulevina vuosina.

Pappilan sielu, pappi ja yrittäjä Tuula Paul, kutsuu kaikki avoimeen kyläjuh­laan 3.8.2025.

“Nyt on tullut aika kiittää ja muistel­la menneitä! Tänä armon vuonna 2025 on kulunut tasan kymmenen vuotta siitä, kun sain ostaa omakseni ihanan Marja­mäen pappilan.”

Palokin Majatalo tarjoaa kalastusretkiä lähijärvillä.

Palokin majata­los­sa viihtyy ja virkis­tyy

Palokin Majatalo sijait­see Palokin koskien varrella Heinä­ve­del­lä. Isäntä Joke tunne­taan taita­va­na kokkina, joka loihtii tarjot­ta­vat kokouk­siin, maitta­van pitopöy­dän juhliin ja eräher­kut nuotio­pai­kal­le.

Joke on myös kalas­tuso­pas ja pihapii­ris­tä löytyvät Palokin lohilam­met. Emäntä Anne-Mari tarjoaa energia­hoi­to­ja, ja yhdessä he luovat paikan, jossa hyvä olo syntyy monella tasolla.

Reseptit

(glutee­ni­ton ja vegaa­ni­nen)

200 g maido­ton­ta marga­rii­nia
1 dl sokeria
4 dl tatta­ri­jau­hoa
1 tl leivin­jau­het­ta
8 dl puoluk­kaa tai mustik­kaa
½ dl peruna­jau­hoa
¾ dl sokeria

Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva, lisää jauhot. Painele vähän yli puolet taiki­nas­ta voidel­tuun piiras­vuo­kaan Ø 22–24 CM. Sekoita marjat, peruna­jau­ho ja sokeri, kaada pohjalle. Kaulitse loppu taikina vuoan kokoi­sek­si kanneksi. Peitä marjat kannella. Paista 180 asteessa noin 25 min. Leikkaa jäähty­nee­nä paloiksi ja herkut­te­le kaura­jää­te­lön kera.

Resepti: Mirva Kervinen/Palvelu väkkärä Ky