Lähikuva herkullisesta leivoksesta Pohjoisella Saimaalla – pitopalvelujen ja juhlatilojen tarjoamia makuelämyksiä juhliin ja tilaisuuksiin.

Pitopal­ve­lut ja juhla­ti­lat

Olipa kyseessä hääjuhla, synty­mä­päi­vä, kokous tai virkis­tys­päi­vä, Pohjoi­nen Saimaa tarjoaa uniik­ke­ja kokous- ja juhla­ti­lo­ja. Moderni karja­lai­nen keittiö yhdistää perin­teet ja uudet maut. Yrtit mausta­vat paistit ja keitot, kakku­mes­ta­rin luomuk­set hurmaa­vat ja eräkokki loihtii järvi­ka­lat ateriak­si.

Osa yrityk­sis­tä tarjoaa myös majoi­tus­ta, mikä tekee niistä täydel­li­sen valinnan pidem­piin tilai­suuk­siin. Matkai­li­ja voi hyödyn­tää pitopal­ve­lu­ja vaikkapa tilaa­mal­la mökki­lo­mal­le jääkaa­pin täyteen paikal­li­sia herkkuja.

Heinä­ve­den, Liperin ja Rääkky­län yrityk­set takaavat onnis­tu­neen yhteisen kokemuk­sen.

Herkullisia salaattilajeja Gaijun juhlatilassa Liperissä.

LIPERI

Juhla­ti­lat ja tarjoi­lut retro­hen­ki­ses­ti sisus­te­tus­sa vanhassa koulusa­lis­sa.

Upea pitopöytä Ravintola Heinäkissassa Heinäveden keskustassa.

HEINÄVESI

Juhlat omissa ravin­to­la­ti­lois­sa Heinä­ve­den keskus­tas­sa sekä pitopal­ve­lua asiak­kaan toivo­mus­ten mukaan.

Kakkuja ja leivonnaisia Kermacottan pitopalvelusta juhliin.

HEINÄVESI

Kakut ja muut leivon­nai­set juhliin ympäri vuoden. Pitopal­ve­lua omissa tai tilaajan tiloissa.

Katettu kakkupöytä Kermacottan juhlatilassa.

HEINÄVESI

Juhla­pal­ve­lua ja tilauk­sia omissa tiloissa kokemuk­sen tuomalla varmuu­del­la ja laadulla.

Katettu juhlatila – kodikkaat tilat juhliin ja majoitukseen.

LIPERI

Kodik­kaat tilat juhliin ja tapah­tu­miin, myös majoi­tus­ti­lat omaan käyttöön. Tilauk­ses­ta tarjoi­lut ja ohjelma.

Katettu juhlapöytä idyllisessä vanhassa apteekkarin talossa Koivuniemessä Rääkkylässä.

RÄÄKKYLÄ

Juhlat ja kokouk­set idylli­ses­sä vanhassa apteek­ka­rin talossa. Tarjoi­luis­sa yhdistyy karja­lai­nen keitto­tai­to luonnon yrttei­hin.

Kahvilasali kokouksiin tai juhliin, kahvikuppi pöydällä.

LIPERI

Kokous­ti­la kokouk­siin tai kahvi­la­sa­li juhliin. Tilauk­ses­ta tarjot­ta­vat myös mukaan.

Tunnelmallinen vanha tupa penkkeineen ja pöytineen Ollilan tuvassa.

LIPERI

Ollilan tuvassa ja pihapii­ris­sa onnis­tu­vat juhlat, kokouk­set sekä tyky- ja tyhypäi­vät.

Kaunis juhlatila kukkia pöydällä – uniikit tilat ja tarjoilut ympäri vuoden.

HEINAVESI

Viihtyi­sät kokous- ja juhla­ti­lat ja maistu­vat tarjoi­lut. Erikoi­suu­te­na eräkok­kai­lut.

Pappilan Marjamäen emäntä ja viehättävä kahvihuone pönttöuuneineen Heinävedellä.

HEINÄVESI

Uuteen kukois­tuk­seen herännyt vanha pappila tarjoaa upeat puitteet juhlille ja tapah­tu­mil­le. Tarjoi­lut ovat laaduk­kai­ta ja omape­räi­siä.

Runsas tiski kakkuineen ja pullineen Pulla-Puljun kahvilassa, joka muuntautuu juhla- ja kokoustilaksi

LIPERI

Pulla Puljun kahvila muuntau­tuu myös juhla- ja kokous­ti­lak­si. Maistu­vat tarjoi­lut voit tilata myös omiin tiloi­hi­si.

Italialaisia ruokia Saariston Puodissa – pizzamaistiaiset ja ryhmäannokset rantamaisemissa.

LIPERI

Puodin pizza­mais­tiai­set ja italia­lai­sen keittiön antimet maistu­vat ryhmille ranta­mai­se­mis­sa tai ristei­ly­aluk­sel­la.

Seurue syö karjalaista pitopöytää Kirkkolahden sataman juhlatilassa.

LIPERI

Monipuo­li­set kokous- ja juhla­ti­lat Kirkko­lah­den satamas­sa. Tarjoi­luis­sa inspi­raa­tio­ta karja­lai­ses­ta ja kansain­vä­li­ses­tä keittiös­tä.

Villa Ruusulan juhlasali – juhlat, tilaisuudet ja kurssit huvilassa, juhlaladossa ja saunoissa.

RÄÄKKYLÄ

Juhlat, tilai­suu­det ja kurssit onnis­tu­vat viihtyi­sis­sä tiloissa. Käytössä on huvilan lisäksi iso “juhla­la­to” sekä sauna­ti­lat. Tarjoi­lut tilauk­ses­ta.

Karjalainen pitopöytä Väkkärän pitopalvelusta. Kuvassa mm. karjalanpiirakoita.

HEINÄVESI

Pitopal­ve­lua, erikoi­sa­la­na karja­lai­nen ruoka­kult­tuu­ri. Yrittäjä toimii mm. ristei­ly­alus s/s Heinä­ve­den keittiös­sä.

Kädet soittavat Koistisen kanteletta – tutustu ohjelmapalveluiden kanteletyöpajoihin.

Aktivi­tee­tit ryhmille

Viihtyi­sät tilat ja herkul­li­set tarjoi­lut ovat onnis­tu­neen juhlan ja myös kokous­päi­vän ydin. Mutta palan painik­keek­si ryhmäsi voi kaivata tekemis­tä ja kokemis­ta. Katso tästä vinkit opas- ja ohjel­ma­pal­ve­luis­ta.

Tarinat

Emäntä Tuula Paula kukkakimppu kädessään Marjamäen pappilassa – avoin kulttuurille ja kohtaamisille.

Tuula Paul herätti Marja­mäen pappilan uuteen elämään

Marja­mäen pappila Heinä­ve­del­lä on ollut lämmin sydän yhtei­söl­le – avoin kulttuu­ril­le, kohtaa­mi­sil­le ja jaetulle ilolle. Näin on myös tulevina vuosina.

Pappilan sielu, pappi ja yrittäjä Tuula Paul, on toiminut pappi­las­sa yrittä­jä­nä jo 10 vuotta ja kehittää kohdetta edelleen vanhaa arvos­taen ja kunnos­taen.

Kalastusopas Jouko pitää kahta kirjolohta Palokin majatalon läheiseltä lohilammelta.

Palokin majata­los­sa viihtyy ja virkis­tyy

Palokin Majatalo sijait­see Palokin koskien varrella Heinä­ve­del­lä. Isäntä Joke tunne­taan taita­va­na kokkina, joka loihtii tarjot­ta­vat kokouk­siin, maitta­van pitopöy­dän juhliin ja eräher­kut nuotio­pai­kal­le.

Joke on myös kalas­tuso­pas ja pihapii­ris­tä löytyvät Palokin lohilam­met. Emäntä Anne-Mari tarjoaa energia­hoi­to­ja, ja yhdessä he luovat paikan, jossa hyvä olo syntyy monella tasolla.

Yrittäjä hymyilee Pulla-Puljun kahvilassa ja leipomossa.

Rakkau­des­ta leipo­mi­seen ja perin­tei­siin

Leipomo-kahvila Pulla Pulju syntyi yrittäjä Armin rakkau­des­ta leipo­mi­seen ja reseptit löytyi­vät omalta mummolta. Niinpä leipo­mos­sa syntyvät perin­tei­set riisi­pii­ra­kat, vatrus­kat, pyörät, lanttu­ku­kot ja ruislei­vät.

Kahvila elää ajassa, tarjolla on raikkai­ta smoot­hie­ta ja glutee­nit­to­mia tuottei­ta. Kahvila palvelee myös pienen porukan kokous- ja juhla­ti­la­na. Tilauk­ses­ta onnis­tu­vat tarjoi­lut isompiin­kin juhliin.

Reseptit

(glutee­ni­ton ja vegaa­ni­nen)

200 g maido­ton­ta marga­rii­nia
1 dl sokeria
4 dl tatta­ri­jau­hoa
1 tl leivin­jau­het­ta
8 dl puoluk­kaa tai mustik­kaa
½ dl peruna­jau­hoa
¾ dl sokeria

Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva, lisää jauhot. Painele vähän yli puolet taiki­nas­ta voidel­tuun piiras­vuo­kaan Ø 22–24 CM. Sekoita marjat, peruna­jau­ho ja sokeri, kaada pohjalle. Kaulitse loppu taikina vuoan kokoi­sek­si kanneksi. Peitä marjat kannella. Paista 180 asteessa noin 25 min. Leikkaa jäähty­nee­nä paloiksi ja herkut­te­le kaura­jää­te­lön kera.

Resepti: Mirva Kervinen/Palvelu väkkärä Ky