Hyvä ruoka, runsas kattaus ja lämmin vieraanvaraisuus ovat luonnollinen osa karjalaista kulttuuriperintöä. Mukana kulkee vastuullisuus. Ruoat on aina valmistettu paikallisista aineksista leivinuunissa samalla, kun on saatu lämpöä tupaan. Kirkkaista vesistä on pyydetty kalaa kesät, talvet.
Tänä päivänä nautit puhtaan luonnon antimista kahviloissa ja ravintoloissa. Järvikalaa löytyy purilaisten välistä, artesaanipizzoista ja lautaselta. Karjalanpiirakat ja ruisleivät tehdään perinteisillä resepteillä. Kesällä maistuu paikallinen limonadi ja illallisella Valamon viinit. Makumatka Pohjoiselle Saimaalle alkaa tästä.

Kahvila Mocca –
kohtaamispaikka
Kahvila Mocca on koko kylän kohtaamispaikka Liperin kirkonkylällä

Ravintola Leiskari
Karvion leirintäalue
Karvion leirintäalue sijaitsee Karvionkosken kupeessa Heinävedellä.

Summer kesä- ja
tapahtumaravintola
Kahvila Mocca on koko kylän kohtaamispaikka Liperin kirkonkylällä

Kahvila Mocca –
kohtaamispaikka
Kahvila Mocca on koko kylän kohtaamispaikka Liperin kirkonkylällä

Ravintola Leiskari
Karvion leirintäalue
Karvion leirintäalue sijaitsee Karvionkosken kupeessa Heinävedellä.

Summer –kesä- ja
tapahtumaravintola
Kahvila Mocca on koko kylän kohtaamispaikka Liperin kirkonkylällä

Kahvila Mocca –
kohtaamispaikka
Kahvila Mocca on koko kylän kohtaamispaikka Liperin kirkonkylällä

Ravintola Leiskari
Karvion leirintäalue
Karvion leirintäalue sijaitsee Karvionkosken kupeessa Heinävedellä.

Summer –kesä- ja
tapahtumaravintola
Kahvila Mocca on koko kylän kohtaamispaikka Liperin kirkonkylällä
Tarinat

Voileipiä ja hyvää mieltä –
Kahvila sataman yrittäjän tarina
Kahvila asia tarina tähän jotain kaksi tai kolme riviä pituudeltaan voisi olla hyvä
Reseptit
Mummon puolukkapuuro
Pohjoisella Saimaalla luonto hyppää lautasellekin. Metsäsienet levitetään karjalanpiirakan päälle, kuusenkerkkä ja mahla maustavat munkkeja. Vaikka perinteiset piirakat, tsupukat, vatruskat ja pyöröset kulkevat ruokaperinteen pohjana, nekin voidaan päivittää tähän päivään. Kukko leivotaan nyt vegaanisena, sisään piilotetaan puolukoita.

(gluteeniton ja vegaaninen)
200 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
4 dl tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta
8 dl puolukkaa tai mustikkaa
½ dl perunajauhoa
¾ dl sokeria
Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva, lisää jauhot. Painele vähän yli puolet taikinasta voideltuun piirasvuokaan Ø 22–24 CM. Sekoita marjat, perunajauho ja sokeri, kaada pohjalle. Kaulitse loppu taikina vuoan kokoiseksi kanneksi. Peitä marjat kannella. Paista 180 asteessa noin 25 min. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja herkuttele kaurajäätelön kera.
Resepti: Mirva Kervinen/Palvelu Väkkärä Ky
